KVÁSKOVÝ CHLÉB

Vyrábíme chléb ručně s tradičním postupem třístupňového vedení kvasu. Kvas je připravován pouze ze žitné mouky, která při příznivé teplotě začne přirozeně kvasit. Tím vzniká kyselina mléčná, kyselina octová, oxid  uhličitý a také množství aromatických látek. Tyto látky též chléb přirozeně konzervují, mají antibiotické účinky a posilují naši mikroflóru a tím i naší imunitu. Kvas společně se solí a kmínem dodává chlebu výbornou chuť a vůni. Kvasové chleby jsou lépe stravitelné a nejsou v nich žádné chemické nebo konzervační látky.

Technologie třístupňového vedení kvasů používáme například při výrobě Kváskového chleba, Celožitného kváskového chleba, Celozrnného kváskového chleba. Na našich prodejnách také můžete koupit kvásek, ze kterého si můžete zkusit doma chléb upéct.